21. aug. 2013

Det vil jeg lave til min fødselsdag

1.
Andersines Engleguf
1 pakke lagkagebunde
2½ dl piskefløde
1 dl syltetøj
100 g makroner eller marengs
50 g chokolade
Fremgangsmåde: 

Piskefløden, som helst skal være meget kold, piskes stiv.
Syltetøjet røres forsigtigt i.
Makronerne knuses (i en plastikpose) og chokoladen hakkes i små stykker.
Makronkrummer og chokolade vendes forsigtigt i flødeskummet.

Kan bruges i lagkager eller som dessert.

Portionen rækker til en lagkage med tre bunde.


2.
Daim Lagkage

Ingredienser:

Til bunden:
  • 3 æggehvider
  • 150 g. sukker
  • 150 g. mandler

Som Is:

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • ½ dl. sukker
  • ca. 3 dl. piskefløde
  • 120 g. Daim

Tilberedning:

  1. Først skal bunden laves.
  2. Æggehviderne piskes sammen med sukker til man har en stiv marengs.
  3. Vend forsigtig de blendede mandler i.
  4. Hæld dejen i en god smurt rund form på omkring 24 cm. – gerne med bagepapir i bunden.
  5. Bunden bages ved 170 gr. i ca 40 min. på nederste ribbe… hvorefter den afkøles.
  6. Dernæst er det isens tur. For at lave isen skal æggeblommer og sukker piskes sammen til en slags æggesnaps.
  7. Pisk fløden til en tyk flødeskum og vend den let i æggesnapsen.
  8. Chokoladen hakkes groft og kommes i cremen – tag noget af det fra til pynt.
  9. Læg kagen tilbage i den rengjorte form og hæld cremen over.
  10. Stil kagen i fryseren i mindst 2 timer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar